U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze hoofdsponsoren!

Activiteitenkalender

ALGEMEEN

SJORS SPORTIEF: start zodra de lessen worden hervat! 

LEDENUITJE: nadere info volgt volgend seizoen.

 

JUDO: volgende wedstrijd

   
  
 
   
   

TURNEN: volgende wedstrijd

Wanneer?  
info volgt
Wat?                
Waar?  
Wie?  

Steunt u Sport Vereent ook?

SponsorKliks!

     

  Sportplezier!

Judo

JUDO - 5 t/m 8 jaar
Op een speelse manier leren de kinderen met elkaar omgaan. Stoeien (randori) staand en op de grond, vallen en simpele worpen. Dit is goed voor de motoriek, maar ook leren de kinderen om met respect met een ander om te gaan. Waar liggen de grenzen van wat wel en niet mag in de Dojo (mat), maar ook daar buiten. 

JUDO - 9 jaar e.o
Bij de oudere jeugd wordt er meer aandacht besteed aan de technieken, die steeds moeilijker worden. Het is belangrijk dat de jeugd respect heeft voor elkaar en voor anderen. Voor sommige kinderen helpt dit ook goed om weerbaarder te worden. 

 

WEERBAARHEIDSTRAINING
"Hoe laat ik nu weten dat ik dat niet leuk vind?"

Het overkomt iedereen wel eens dat je ergens bent en iemand pakt je arm of schouder vast, wat je niet leuk vindt. Wat kun je dan doen?
Belangrijk is je houding; straal je uit dat je zelfverzekerde bent of dat je bang bent? Vaak is het voldoende om te zeggen: "Wilt u mij loslaten, ik vind dit niet fijn."

Maar wat als ze dat niet doen? Dan zijn simpele bewegingen die goed uitgevoerd worden vaak voldoende, in combinatie met iemand laten schrikken. 

Om bovenstaande te oefenen, wordt er bij voldoende opgave gestart met een cursus Zelfverdediging/weerbaarheid. Dit kan voor de jeugd die op de fiets naar school gaat in een andere plaats, of die niet zo zeker van hun eigen kunnen zijn. Maar als er dames of heren zijn die graag ook wat dingen leren om wat weerbaarder te worden, is dat ook mogelijk. 

Heeft u vragen of interesse, voor uzelf of uw zoon/dochter? Laat het dan even weten door een mail te sturen naar judo@sportvereentoldemarkt.nl