Turnen - meisjes

RECREATIEF TURNEN
Sport Vereent heeft een recreatieve turngroep voor meiden die lekker willen bewegen en de basis van het turnen willen leren. Tijdens de lessen wordt er geturnd op de verschillende toestellen, namelijk sprong, brug, balk en vloer. Ook worden er andere leuke werkvormen gedaan, zoals bijv. een schuin vlak.

Voor de recreatieve turngroep is er ook een mogelijkheid om mee te doen aan verschillende wedstrijden, zoals de clubkampioenschappen en onderlinge wedstrijden. Dit is niet verplicht.

Proeflessen
Het is mogelijk om twee gratis proeflessen te volgen. Kom vrijblijvend een keer langs om te kijken en/of mee te doen.

WEDSTRIJDGROEPEN
Sport Vereent biedt ook de mogelijkheid om te turnen één van de wedstrijdgroepen. Deze zijn verdeeld in twee groepen, onderscheiden in het aantal trainingsuren (3,5 uur en 4 uur per week).

Tijdens deze trainingen wordt er aandacht besteed aan de vier toestellen (sprong, brug, balk en vloer), maar ook aan lenigheid en kracht. Tevens wordt er getraind voor de wedstrijden en worden er wedstrijdoefeningen geleerd.

Door de trainers wordt gedurende het seizoen de ontwikkeling van alle kinderen in de gaten gehouden. Zij bekijken in welke groep iemand het beste tot haar recht kan komen en communiceren met u als ouder over welke groep voor uw kind het meest geschikt is. Mocht uw dochter in aanmerking komen om te trainen bij één van de wedstrijdgroepen, dan krijgt zij een uitnodiging voor een proefperiode.

Diploma
Binnen de wedstrijdgroepen wordt er gewerkt met verschillende diploma's waardoor de vordering van de kinderen op een positieve manier gestimuleerd wordt.