Wedstrijdinformatie - turnen

WEDSTRIJDEN
Voor de turnsters in de wedstrijdgroep is het deelnemen aan de wedstrijden verplicht. In het najaar zijn er springwedstrijden; deelname is dan met een team van 6 tot 9 personen. We kiezen per jaar of we hier als vereniging aan deelnemen.
Vanaf november starten de individuele toestelwedstrijden. Er is een plaatsingswedstrijden, waar geturnd kan worden voor een plaats in de finale.

Vanaf het jaar dat de turnster 10 wordt kan zij mee doen aan deze wedstrijden van de KNGU. Voorbeeld: in 2022 wordt de turnster 10, dus in seizoen 2021/2022 mag zij mee doen.
Daarvoor mag een turnster mee doen aan meetmomenten van de KNGU en onderlinge wedstrijden.

Verder zijn er soms nog clubkampioenschappen en/of onderlinge wedstrijden. Aan deze wedstrijden kunnen behalve de turnsters van de wedstrijdgroepen, ook de recreatieve turnsters mee doen.


Wedstrijdgeld

Het wedstrijdgeld (inclusief juryboete) wordt tijdens de wedstrijdperiode geïncasseerd via automatische incasso bij de ouders / verzorgers. Wedstrijdgeld is het bedrag (door de KNGU / organisatie bepaald) dat per sporter betaald moet worden om mee te mogen doen aan de wedstrijden. Wanneer er door de club onvoldoende juryleden geleverd worden, wordt er een juryboete toegevoegd aan het wedstrijdgeld. (Mocht u interesse hebben in een jurycursus, dan horen wij dit graag.) Bij onverwacht niet deelnemen aan de wedstrijd of stoppen tijdens de wedstrijdperiode wordt het wedstrijdgeld ook in rekening gebracht. Dit omdat de vereniging al geruime tijd van te voren de inschrijving moet doen en uitschrijven niet meer mogelijk is.

WEDSTRIJDKALENDER
Deze wordt aan het begin van het seizoen via de mail naar de turnsters verzonden.